dimarts, 20 de setembre del 2011

Material de treball: SORRA I DUNES

La primera tarda farem un recorregut de coneixement del Sistema Dunar d'Empúries. 
Caminarem pel camí paral·lel a les dunes i anirem a la platja a observar la sorra de ben a prop, ens mirarem el moviment i la força de les onades i els efectes que produeixen, també  percebrem quin vent fa o si no fa gens de vent. 
D'aquesta manera aproparem els nens i nenes a la comprensió dels processos naturals de formació de les dunes i als efectes que aquestes poden tenir vers l'entorn, ara i als temps antics.


Anirem traient conclusions després de cada descobriment o constatació del què ens anirem trobant.


A fer tot això ens ajudaran una sèrie de targetes plastificades que portarem, amb fotografies dels conceptes treballats i amb uns petits textos que llegirem plegats.


En acabar el recorregut farem una posada en comú per fer repàs de l'itinerari i de tot l'experimentat davant un mapa gegant de la zona.


Per preparar aquesta activitat aquí sota mateix teniu l'enllaç per a la presentació a la vostra aula, prèviament a la visita, on l'alumnat hi trobarà una sèrie de preguntes que els motivaran però sobretot que els ajudaran a fer hipòtesis o donar respostes que seran contrastades i/o resoltes quan ens trobarem al CdA:


Per al professorat recomanem la Guia de Continguts:

http://www.xtec.cat/cda-empuries/GCSistemaDunar1a.pdf


Si us interessa us podem enllaçar a material complementari, com un conte sobre L'Esquirola Pina i els seus amics i una presentació sobre la vida dels esquirols, habitants de les pinedes de les dunes d'Empúries.


Fins aviat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada